•  
  •  
Spółka „Dolnośląska Zielona Dolina”, działająca przy Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu jest operatorem Programu Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia.
Realizuje misję kompleksowego wsparcia lokalnej produkcji surowców i żywności na Dolnym Śląsku. Wspiera dolnośląskich przedsiębiorców z branży rolno-spożywczej w dostosowaniu się do globalnego nurtu ekologicznych upraw, hodowli i produkcji żywności, a także w budowaniu rozpoznawalności regionalnych marek.

Obecnie realizowany jest projekt pn. „Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich poprzez podnoszenie poziomu wiedzy i umiejętności w obszarze małego przetwórstwa lokalnego lub w obszarze rozwoju zielonej gospodarki, w tym tworzenie nowych miejsc pracy”, finansowany z programu w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Program zakłada BEZPŁATNĄ certyfikację i oznaczane znakiem towarowym Zielona Dolina Żywności i Zdrowia produktów z naszego regionu. Certyfikat o dużej rozpoznawalności jest gwarancją dla wszystkich konsumentów, że certyfikowany produkt pochodzi z lokalnego sektora rolno-spożywczego, charakteryzuje się niezmiennie wysokimi parametrami jakościowymi, wytwarzany jest na Dolnym Śląsku, z wykorzystaniem naturalnych surowców bądź swoistych technik lokalnych.

Szczegóły na temat udziału w programie znajdą Państwo TUTAJ.

Serdecznie zapraszamy.

Zapoznaj się z informacją dotyczącą przetwarzania TWOICH danych osobowych tutaj